Imagebild Container vor Himmel
 

Blog

POWER OPTIMIZER van BRC

VERHOGING VAN DE ZONNE-EFFICIËNTIE MET DE M500/14

BRC Solar introduceert zijn laatste nieuwkomer, de Power Optimizer M500/14, een bewijs van de Duitse toptechnologie. Deze Power Optimizer is ontworpen om de energie-output te maximaliseren, zelfs in uitdagende omstandigheden zoals schaduwrijke daken of verschillende dakoriëntaties en hellingen.

ZONNE-ENERGIE OPTIMALISEREN OP UITDAGENDE DAKEN

In een typisch fotovoltaïsch (PV) systeem zijn modules vaak in serie geschakeld. In deze opstelling wordt de stroom door alle PV-modules bepaald door de module die het minste zonlicht ontvangt. Dit betekent dat zelfs als andere modules meer vermogen zouden kunnen genereren bij vol zonlicht, hun output wordt beperkt door de zwakste module, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van de totale energieopbrengst.

Met het MPP (Maximum Power Point) tracking systeem probeert een omvormer het volledige PV-systeem op piekvermogen te laten draaien. De omvormer kan de slecht presterende module omzeilen met een bypass-diode of de volledige stringstroom aanpassen aan de zwakste module. Wanneer de BRC optimizer op een module is aangesloten, kan hij automatisch detecteren of niet aan de vereiste stroom wordt voldaan. Hij begint dan met zijn optimalisatieproces en zorgt ervoor dat de omvormer de ideale MPP-stroom voor de string ontvangt en ook het maximaal beschikbare vermogen van de module naar de string kan leiden. Dit zorgt ervoor dat het systeem op zijn maximale potentieel werkt, waardoor vertragingen in het hele systeem worden voorkomen. Een bijkomend voordeel is het voorkomen van hotspots, die kunnen leiden tot snellere slijtage van modules die vaak worden overbrugd.

GESTROOMLIJNDE INSTALLATIE EN PLANNING

De BRC optimizer biedt ongeëvenaarde flexibiliteit bij de systeemplanning. Hij hoeft alleen aangesloten te worden op modules die mogelijk een verminderd vermogen hebben. Dankzij de Plug & Play functie is de installatie een fluitje van een cent en is de optimizer operationeel zodra deze op een module is aangesloten.

Voor degenen die planningstools zoals PV*SOL of Solar.Pro.Tool gebruiken, kunnen de optimizers eenvoudig worden geïntegreerd. Dit bespaart niet alleen op planning- en installatietijd, maar resulteert ook in zeer efficiënte PV-systemen. Om een brede systeemcompatibiliteit te garanderen, is de Power Optimizer M500/14 uitvoerig getest en compatibel bevonden met de meeste populaire omvormers. Een uitgebreide lijst van deze omvormers vindt u hier.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN

  • Geoptimaliseerde energieopbrengst: Benut uw dakruimte optimaal met efficiënte energieoptimalisatie.
  • Flexibiliteit in planning: Pas uw systeemplanning aan met een minimum aan gedoe.
  • Brede compatibiliteit: Werkt naadloos met de meeste populaire omvormers.
  • Probleemloze installatie: Snelle en eenvoudige installatie met Plug & Play.
  • Betrouwbare prestaties: Consistente functionaliteit, zelfs bij temperaturen tot 85°C.
  • Energiebesparing: Slimme stand-by functie zorgt voor minimale energieverspilling.
  • Duurzaam ontwerp: Gebouwd met hoogwaardige componenten, ondersteund door 25 jaar garantie.
  • Snelle optimalisatie: Ultra Fast MPP Tracking zorgt voor optimalisatie die 20 keer sneller gaat.
  • Duurzame componenten: Garandeert een langere levensduur van uw systeem.
  • Toegewijde ondersteuning: Profiteer van klantgerichte service en wekelijkse webinars, compleet met een follow-up sessie met veelgestelde vragen.
  • Maak efficiënter gebruik van de kracht van de zon met de Power Optimizer M500/14 van BRC Solar.