Imagebild Container vor Himmel
 

Blog

Een stralende toekomst in de zonne-energiesector

Bij Krannich Solar Belgium draait het niet alleen om 'zakendoen'. Het bedrijf uit Melle omarmt de zon, zet haar stralen om in energie en creëert een duurzame toekomst voor België. De afgelopen twee jaar zijn een indrukwekkende reis geweest, en de toekomst ziet er stralend uit! Wat begon als een klein familiebedrijf onder leiding van Kurt Krannich, is nu uitgegroeid tot een mondiale speler met meer dan een kwarteeuw ervaring in zonne-energie. Maar ondanks die groei blijft Krannich Solar Belgium een echt familiebedrijf, zowel intern als extern.

MISSIE & VISIE

Jan Blondeel, branch manager: "Onze missie is eenvoudig maar krachtig: we willen duurzame zonne-energie toegankelijk maken voor iedereen in België en Luxemburg. Onze visie? Het spelen van een sleutelrol in de energietransitie door hoogwaardige zonne-energieoplossingen te leveren aan zowel particuliere als zakelijke klanten en daarbij langdurige relaties op te bouwen."

STERKE GROEI

"In België hebben we de afgelopen twee jaar een exponentiële groei doorgemaakt", gaat Blondeel verder. "Ons personeelsbestand groeit elk jaar, én onze magazijnruimte is aanzienlijk uitgebreid. Dit stelt ons in staat om onze klanten nóg beter te ondersteunen en onze interne processen te optimaliseren."

BREED PORTFOLIO

Het productaanbod is geëvolueerd en uitgebreid met een scala aan zonnepanelen, omvormers, montagesystemen, laadpalen en accessoires van gerenommeerde merken. "Intussen staat de teller op 14 verschillende omvormermerken, 16 batterijmerken en 14 modulefabrikanten. Waarbij we het breedste gamma aanbieden binnen België", zegt Blondeel.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid zit per definitie in het bedrijfs-DNA. Ze werken niet alleen aan het voorzien van groene energie, maar streven er ook naar om zelf duurzaam te opereren. Jan Blondeel: "We hebben onder andere stappen gezet om 'paperless' te werken. Daarnaast werken we aan het vergroenen van ons wagenpark en hebben we een laadpaal- en e-policybeleid geïmplementeerd. Ook hebben we plastic en glazen waterflessen vervangen door herbruikbare drinkflessen en tapwater uit de kraan plus bieden we alle collega's een fruitmand aan uit de lokale fruitwinkel. Zo combineren we duurzaamheid met gezondheid."

ELKE TEVREDEN KLANT IS EEN UNIEKE KLANT

"Een klant wordt bij ons steeds individueel behandeld door het team uit zijn/haar regio", gaat Jan verder. "Er is een redundant systeem opgebouwd om ervoor te zorgen dat klanten steeds een aanspreekpartner hebben die hun dossier kent. Verder houden we niet van one-time shots en zijn onze relaties gebouwd op wederzijds respect en vertrouwen."

TOEKOMSTIGE VOORUITZICHTEN

De blik is gericht op de toekomst, en die ziet er stralend uit. Ze hebben ambitieuze plannen voor verdere groei en innovatie, en zijn vastbesloten om een voortrekkersrol te spelen in de energietransitie van België. Jan Blondeel: "We investeren ook sterk in de interne scholing van ons personeel en delen onze expertise met installateurs, want alleen zo kunnen we samen verder groeien."

DEELNAME AAN INTERSOLUTION

We zijn trots op onze actieve deelname aan evenementen zoals Intersolution, waar we de nieuwste producten en technologieën presenteren. Hier delen we onze kennis en versterken we onze positie in de zonne-energiegemeenschap. "Bekijk onze producten op onze website en ontmoet ons in persoon op Intersolution 2024 in Gent. Samen kunnen we de toekomst van duurzame energie vormgeven", besluit de ambitieuze manager.