Imagebild Container vor Himmel
 

Blog

BEVESTIG PV-PANELEN SNEL EN EFFICIËNT AAN GEVELS

NIEUWE WANDMONTAGESYSTEMEN VAN KRANNICH SOLAR

Vanaf 30 juni 2025 zijn zonnepanelen verplicht voor bedrijven die meer dan 1 gigawattuur elektriciteit afnemen per jaar. Niet elk dak is daar evenwel voor geschikt. Daarom biedt Krannich Solar nu ook montagesystemen om pv-panelen gemakkelijk aan een façade te bevestigen.

EFFICIËNT EN RELATIEF GOEDKOOP

Façade-installaties zijn een efficiënte en relatief goedkope manier om grote PV-systemen op industriële of commerciële gebouwen te bevestigen. Ze kunnen zowel op nieuwe als bestaande gebouwen gebruikt worden.

Bovendien kunnen ze ook geïnstalleerd worden op 'verloren' locaties, zoals geluidspanelen of betonnen wanden langs snelwegen. In Duitsland wordt dat vandaag al toegepast. 

K2 SYSTEMS

Krannich Solar is exclusieve verdeler van de oplossingen van K2 Systems. Er zijn zowel montagesystemen voor massief metselwerk en beton als voor sandwichpanelen en golfplaten.

Door de schaalbare modulaire componenten is er voor elk bedrijfsgebouw een geschikte oplossing. Een doordacht antislipsysteem zorgt ervoor dat het systeem stevig op z'n plaats blijft.

K2 FACADERAIL

De K2 WallPV FacadeRail biedt een flexibele oplossing voor gevels van massief metselwerk of beton. De componenten  zijn ontworpen voor combinatie met vliesgevels met ventilatie aan de achterzijde. 

De draagrail kan bevestigd worden met beugels van verschillende fabrikanten, zoals Hilti of Ejot. Daardoor is combinatie met andere gevelsystemen mogelijk en kan tegelijkertijd het ETICS-systeem mooi weggewerkt worden. De adapterpoot van de FacadeRail biedt extra verstelbereik voor ventilatie aan de achterkant.

De PV-modules kunnen snel en veilig op de gevel worden geïnstalleerd met de InsertionRail. Ondanks het grotendeels gesloten oppervlak blijven er voldoende openingen voor ventilatie aan de achterkant.

K2 CARRIERRAIL

Voor gevels met sandwichpanelen kan het CarrierRail-systeem worden gebruikt. Dit is een gecertificeerd draagsysteem voor Fischer Profil FischerTHERM-panelen, sandwichpanelen die in veel industriebouwgevels worden toegepast.

Dankzij schroefdraadvormende, zelfdichtende schroeven en het InsertionRail-invoegsysteem voor PV-modules kan de installatie heel snel verlopen.

De CarrierRail wordt gemonteerd met gecertificeerde dunne plaatschroeven die afdichten en zich al bewezen hebben bij dakmontagesystemen. Het bekende MK2-railkanaal en de extra onderdelen voor modulebevestiging maken gebruik van bekende K2 montageprincipes.

K2 MULTIRAIL

In de industrie en landbouwsector worden ook heel vaak golfplaten gebruikt om de gevels te bekleden. Daarvoor heeft K2 de beproefde MultiRail ontwikkeld, een efficiënte en eenvoudig te monteren wandbevestiging.

MultiRail is een beproefde bevestigings- en modulesteunrail uit de dakmontagesector. Tijdens de installatie profiteert u van dezelfde voordelen als bij dat systeem en kunt u vertrouwen op dezelfde veiligheid door de gecertificeerde dunne plaatschroeven.