Imagebild Container vor Himmel
 

Blog

AXITEC Batterijen

AXISTORAGE LI SV1 EN LI SV2 - DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE

De twee opslagunits van Axitec - Axistorage Li SV1 en Axistorage Li SV2 - zijn compatibel met meer dan 100 omvormers en kunnen daarom worden gebruikt in tal van PV-systemen. De belangrijkste informatie en kerngegevens.

AXISTORAGE: MODULAIRE OPSLAG VAN 6,7 TOT 23,6 KWH

Beide opslagoplossingen, Li SV1 en Li SV2, hebben een vergelijkbaar ontwerp. Beide apparaten zijn modulair en uitbreidbaar. Ze verschillen echter in hun opslagcapaciteit en voltage:

  • Axistorage Li SV1 voldoet aan grotere opslagbehoeften. Met 3 tot 7 opslagmodules - energiepacks genoemd - heeft het een capaciteit van 10,1 tot 23,6 kWh. De spanning is 144 tot 336 V.
  • Als de spanning van de kleinste batterijconfiguratie te laag is, kan in plaats daarvan de Axistorage Li SV2 worden gekozen. De 2 tot 4 energypacks bieden een opslagcapaciteit van 6,7 tot 13,5 kWh. De spanning varieert van 192 tot 384 V.

In de praktijk betekent dit dat de Axistorage SV2 meer geschikt is voor kleinere systemen of lagere opslagvereisten, en de Axistorage SV1 voor hogere vereisten.

In beide systemen bestaat de accu uit een Battery Management System en meerdere Energypacks, elk met een opslagcapaciteit van 3,37 kWh. Bestaande systemen kunnen worden uitgebreid met extra energypacks voor maximaal 5 jaar. Er kunnen maximaal 7 opslagmodules worden geïnstalleerd in de Li SV1 en maximaal 4 in de Li SV2.

Axitec batterijen in de Krannich webshop.

MET WELKE OMVORMERS ZIJN DE AXITEC OPSLAGUNITS COMPATIBEL?

De twee Axitec opslagunits Axistorage Li SV1 en SV2 zijn compatibel met meer dan 100 omvormers. Deze omvatten omvormers van SMA, Sungrow, GoodWe, Kostal of Sofar. Ze zijn daarom ideaal geschikt als standaardoplossing voor het achteraf uitrusten van veel verschillende PV-systemen met een opslageenheid.

Een volledige lijst van alle compatibele omvormers en bijpassende opslagconfiguraties vindt u op axitecsolar.com.

DUURZAAMHEID, VEILIGHEID EN GARANTIES

Axitec belooft tot 6000 laad- en ontlaadcycli voor de twee accusystemen. Als de opslagunit dagelijks volledig wordt opgeladen en ontladen, komen 6.000 cycli overeen met een levensduur van meer dan 16 jaar. Na tien jaar biedt Axitec een vervangingsgarantie met tijdswaarde. In het geval van een garantieclaim na vijf jaar, zal Axitec daarom de helft van de oorspronkelijke kosten vervangen.

Overigens is de garantieleverancier Axitec een Duits bedrijf, dus er is Duitstalige service beschikbaar.

Andere veiligheidsaspecten:

  • Flexibele anti-tip voor vloer- of wandmontage.
  • Veilige LFP-accutechnologie en IP55-beschermingsklasse, dus de accu's kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. De accu werkt echter niet onder 0°C.

EENVOUDIGE INSTALLATIE

De opslagsystemen zijn eenvoudig te installeren. De modules worden als legoblokjes op elkaar gestapeld en tot slot wordt het Battery Management System aangesloten. Parametreren is niet nodig.

De laadstatus (SOC) kan worden afgelezen op het display van het Battery Management System en via de compatibele Solarman Smart App.