Blog

Kostal Plenticoin

Flexibele productuitbreidingen

De Kostal Plenticoin kan worden gebruikt om verschillende prestatieverbeteringen en functies te activeren. De Plenticoins kunnen worden gebruikt voor Kostal omvormers en de Wallbox. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om batterij functionaliteit voor Kostal omvormers of zonne-overschot laden voor de Enector wallbox te activeren. Hoe en door wie de Plenticoin gebruikt kan worden, lees je in deze blogpost.

Wat is Kostal Plenticoin?

De Plenticoin is een universele voucher met een activeringscode voor productuitbreidingen van Kostal. Het is beschikbaar in digitale of analoge vorm als een verzegelde kaart en kan analoog worden gekocht in de Krannich webshop. De Plenticoins zijn 5 jaar geldig vanaf de datum van registratie in het gebruikersaccount van de installateur.

    Gebruiksvoorwaarden voor de Plenticoin:
    • Plenticoins kunnen niet worden ingewisseld door eindklanten, alleen door installateurs
    • De installateur moet een gebruikersaccount hebben in de Kostal Solar Webshop
    • Het gebruikersaccount is geautoriseerd om Plenticoins te kopen en het autorisatieniveau "Kopen" is beschikbaar

    Het gebruik van Plenticoins uitgelegd met de Plenticore Plus G3

    De Kostal Plenticore Plus G3 omvormer kan met Plenticoins worden uitgebreid naar een hybride omvormer of batterijomvormer. Daarnaast kan het vermogen worden verhoogd met maximaal 5kW met Plenticoins, afhankelijk van de vermogensklasse.

    De Plenticore Plus G3 is verkrijgbaar in drie versies:

    • S: 4 kW uitbreidbaar tot 7 kW met Plenticoins
    • M: 8,5 kW met Plenticoins uitbreidbaar tot 12,5 kW
    • L: 15 kW, uitbreidbaar tot 20 kW met Plenticoins.
       

    De voordelen van dit systeem: Installateurs hebben slechts drie apparaten nodig (S, M, L) en kunnen hiermee 18 verschillende AC-vermogensklassen realiseren en indien nodig later uitbreiden. 

    Bekijk nu op onze webshop: Kostal omvormers

    Welke productextensies zijn momenteel beschikbaar?

    De volgende productuitbreidingen zijn beschikbaar voor de Kostal omvormers van alle Plenticore plus series, de MP plus series en de Enector Wallbox en kunnen binnenkort worden gerealiseerd met Plenticoins:

    • Plenticore Plus G1+2, G3 en MP Plus Accu-functie activeren met 3 Plenticoins
    • Activeer vermogensuitbreiding met 1 Plenticoin per vermogensniveau (1,5KW of 2,5KW afhankelijk van type)
    • Activeer de gemaksfunctie (voorkomen van afschakelen, opladen van zonne-overschotten, oplaadtijden of een combinatie van net- en PV-opladen) met 2 Plenticoins.

    Stappenplan: van aankoop tot gebruik

    Plenticoins worden in drie eenvoudige stappen verwerkt: Aankoop, storten en inwisselen.

    Aankoop

    De analoge Plenticoins kunnen worden besteld in de Krannich webshop. De verzegelde kaarten zijn beschikbaar voor bepaalde regio's (DE, EU, NON-EU). Vanwege belastingregels kan de Plenticoin-kaart alleen worden ingewisseld in de regio waarvoor deze is uitgegeven. Er geldt een minimum bestelhoeveelheid van 10 Plenticoins.

    Houd er rekening mee dat de volgende gegevens nodig zijn voor een correcte boeking:

    • Afleveradres
    • Kostal klantnummer
    • E-mailadres van het Kostal gebruikersaccount met machtigingsniveau "Inkoop"

    De analoge Plenticoins plaatsen

    Open de verzegeling op de kaart en scan de QR-code met de Kostal Solar app in Pro-modus. De code kan eventueel ook handmatig worden ingevoerd in de Kostal Solar webshop.

    inwisselen

    Activeringscodes die beschikbaar zijn in de gebruikersaccount kunnen worden ingevoerd via de Kostal Solar app in Pro-modus, het display van het apparaat of op de webserver van de omvormer.

    Inwisselen in de Kostal Solar app

    Klik op de winkelfunctie in de Pro-modus, scan het serienummer van het uit te breiden Kostal product via QR-code, selecteer de gewenste productuitbreidingen en wissel Plenticoins in.


    Inwisselen in de Kostal Solar webshop

    Log in op de Kostal Solar Webshop, voer het serienummer van het uit te breiden Kostal product in, selecteer de gewenste uitbreidingen en verzilver Plenticoins.

    Veiligheidsaanwijzing

    Alleen installateurs zijn bevoegd om Plenticoins in te wisselen en te activeren, aangezien de productuitbreidingen apparaatparameters wijzigen die van invloed zijn op de prestaties en functionaliteit van de apparaten.

    Vouchercodes omzetten in Plenticoins

    De Plenticoin zal in de toekomst de tot op heden gebruikte vouchercode vervangen. Klanten die nog niet ingewisselde vouchercodes hebben, kunnen deze in de Kostal Solar webshop omzetten in Plenticoins. Vouchercodes voor Enector en Plenticore en voor Piko MP Pluis kunnen nog steeds gekocht worden in de Krannich webshop. Er loopt momenteel een Krannich actie voor Enector en Plenticore vouchers. Kostal geeft momenteel één Plenticoin weg voor elke ingewisselde voucher.

    Je vindt de beschikbare Kostal kortingscodes hier in onze Krannich webshop:

    Plenticoins in de Krannich webshop

    De Plenticoin kaarten voor DE, EU en niet-EU zijn analoog verkrijgbaar in de Krannich Shop. Ze worden per post verstuurd en er geldt een minimale bestelhoeveelheid van 10 stuks. Omdat de Plenticoins binnen vijf jaar kunnen worden ingewisseld, kunnen ze ook gemakkelijk op voorraad worden gekocht.

    Je vindt de Plenticoins op onze Krannich webshop.